Formació a València sobre Assegurances Ètiques
El dimarts passat 28 de març es va celebrar a València la jornada formativa “Assegurances ètiques i economia sostenible. Una realitat al servei del sector de la mediació d’assegurances de la Comunitat Valenciana. Reptes del segell ètic EthSI” organitzada pel Col·legi Professional de Mediadors d’Assegurances de la Comunitat Valenciana amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
La jornada ha comptat amb la presència d’una vintena de membres del Col·legi vinguts dels diferents territoris de la Comunitat Valenciana, així com diverses entitats vinculades al món assegurador.
Abans d’iniciar la taula rodona, s’han realitzat 5 minuts de silenci per condemnar el crim masclista ocorregut a Oriola, situació que s’ha lamentat profundament i que posa de manifest que encara cal seguir treballant per fer d’aquesta una societat més justa, equitativa i socialment responsable.
La jornada ha estat oberta Fernando Solsona, Vicepresident Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Castelló i José Vte. Soler Gironés, Director General d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, on s’ha mostrat la voluntat clara de seguir promovent i donant suport a activitats que facilitin l’apropament del món assegurador a l’economia sostenible.
Jesús Valero, Cap de la Unitat de Mediació d’Assegurances Privades de la Direcció General d’Economia de la Comunitat Valenciana, ha estat l’encarregat de conduir la taula de la jornada formativa i de promoure el debat final.
Sergi Salavert, responsable del Segell EthSI d’assegurances ètiques i solidàries, ha posat en context el valor de les assegurances dins el món financer i ha explicat com des de l’Observatori de les Finances Ètiques va iniciar-se el procés per a la creació d’una certificació d’assegurances ètiques per diferenciar aquelles entitats que ja estaven alineades amb els principis de transparència, equitat i mutualitat, a la vegada que es promovien processos de transició cap a les assegurances ètiques dins el propi sector assegurador.
Elena Turrión, Consellera executiva de Mutua Levante, ha explicat la importància i el paper que té la Fundació de la mútua dins l’entitat. Pel fet de ser una mútua sense ànim de lucre, els excedents o bé es reverteixen a la pròpia entitat o bé es canalitzen a través da fundació per revertir-ho a la societat. Elena Turrión ha explicat que el compromís de l’entitat amb la sostenibilitat ve de lluny i ha detallat com ho han anat treballant des de diferents espais dins la mútua.
La següent experiència mostrada ha estat la de Núria Àrboles, que era la propietària de la corredoria d’assegurances ètiques Assenur i que recentment s’ha integrat dins la corredoria Arç Cooperativa. Núria Àrboles ha explicat com va viure el seu procés d’incorporació de canvis per esdevenir una entitat d’assegurances ètiques al mateix temps que feia encaixar els seus valors individuals amb els de la seva corredoria i que, finalment, l’ha portat on és ara.
Per tancar les exposicions, ha participat el Javier Gómez, membre d’Arç Cooperativa. Javier Gómez ha destacat que l’aposta d’Arç pel sector de l’economia social i solidària no respon ni a una moda, ni al fet d’haver-hi un nínxol de mercat sinó al fet que la pròpia corredoria es considera i actua com una entitat d’economia social i solidària més. D’aquesta manera, Arç promou la transformació social des de la seva activitat
Comparte esta noticia en tus redes sociales