Coneix les entitats registrades: Asegurados Solidarios

Quina és la missió principal de la corredoria i el seu valor afegit diferencial al mercat?

La nostra missió principal és escoltar realment els nostres clients; això ens ajuda a conèixer-los molt millor per assolir les nostres metes i objectius amb èxit. Ara com ara, dubto que hi hagi cap corredoria que descuidi el client; el problema està més relacionat amb afegir valor diferencial a l’oferta inicial perquè el client continuï valorant aquesta relació positivament. No descobreixo res de nou quan dic que no només el preu és important, sinó també el servei i el valor afegit, cosa que motiva els clients a mantenir el seu vincle amb una corredoria determinada.

En una economia globalitzada, els clients tendeixen a assemblar-se cada cop més, si bé cada mercat sol mantenir alguns comportaments que ho fan únic. En concret, el client espanyol és sensible a serveis i ofertes que afegeixin valor i que els permeti fer més racional la decisió de compra. Per exemple, els productes o serveis que donin suport a causes solidàries, són molt valorats pels clients del nostre país.

Periòdicament analitzem el comportament dels clients preguntant-los sobre la nostra oferta i, quan cal, la modifiquem en funció de les tendències de consum o necessitats assenyalades per ells.

Des d’Asegurados Soliadarios pretenem donar suport i ajudar al desenvolupament de projectes de petites associacions i entitats socials, no només amb ajuts econòmics, sinó mitjançant un projecte estructurat i eficient que canalitzi les seves necessitats i ens permeti oferir la solució que més s’adeqüi a cada cas per millorar la seva activitat social. Volem difondre el valor de la solidaritat com a un dels elements de convivència més importants de la nostra societat.

Per reforçar el nostre compromís amb les entitats socials, donem suport a projectes a través de microdonacions i convoquem cada any el Premi Extraordinari d’Asegurados Soliadarios per a entitats que persegueixin fins socials les línies d’actuació dels quals estiguin alineades amb la nutrició, la salut, l’educació, l’ocupació i la inclusió social.

Creiem en una gestió ètica i solidària de les assegurances que faci visibles els seus beneficis socials i introdueixi les pràctiques associades a la banca ètica i al mutualisme al mercat assegurador.

Ens consta que és de les poques corredories a què acaben d’atorgar el segell EthSI, en què consisteix aquest distintiu?

L’any 2009 es va crear la certificació EthSI, un segell d’abast europeu que avala el compromís social i ambiental de les organitzacions que operen al mercat assegurador.

El segell europeu EthSI, Ethical and Solidarity-based Insurance, és un distintiu que garanteix la qualitat de la gestió de les organitzacions i productes certificats. EthSI posa en valor aspectes com ara la responsabilitat social, la inversió socialment responsable, la vinculació amb l’economia social, etc.

Com vas conèixer el segell EthSI? Per què vau decidir realitzar el procés de registre?

Va ser a través del Mercat Social de Madrid, i vam decidir registrar-nos pel valor afegit d’aquesta distinció respecte d’altres, la vocació de transformació i per fomentar un consum responsable a l’àmbit assegurador per part de persones, entitats i Administració pública.

Quin és el principal repte que afronteu aquest 2024?

El model de negoci al sector de les assegurances ha canviat clarament. No es tracta de vendre allò que nosaltres vulguem, sinó de veure què necessita el client i oferir-li el producte adequat.

És aquí on el Big Data guanya protagonisme per avançar en els processos de transformació digital. No en va, ens podem anticipar a la petició del nostre client si sabem més sobre la seva edat, estatus socioeconòmic o preferències. I això, en definitiva, servirà per millorar les possibilitats de conversió, és a dir, vendre. I fins i tot que el client pugui adquirir o contractar més d‟un servei.

L’enfocament centrat en el client ha esdevingut la norma, no l’excepció.

Comparteix aquesta noticia a les teves xarxes socials