Coneix el segell EthSI

El segell europeu EthSI (Ethical and Solidarity Based Insurance) és un distintiu que valora la qualitat en la gestió de les companyies d’assegurances, les corredories i que certifica productes asseguradors de les entitats registrades. El segell posa en valor la gestió ètica de l’organització pel que fa a les inversions, a la responsabilitat social, així com el foment de la sostenibilitat social, ambiental i la transparència.

El segell EthSI promou les assegurances ètiques i solidàries

El segell EthSI valora l’adopció d’aquests criteris amb l’objectiu d’oferir transparència en el mercat de les assegurances, promoure el desenvolupament de les assegurances ètiques i facilitar als usuaris una eina per escollir el producte que millor s’ajusti als seus valors.

L’Observatori de les Finances Ètiques

El segell EthSI (Ethical and Solidarity Based Insurance) és un instrument de l’Observatori de les Finances Ètiques –pertanyent a FETS (Finançament Ètic i Solidari)– que es dedica a l’observació, l’anàlisi i l’elaboració d’estudis, de caràcter puntual i periòdic, sobre la realitat i l’impacte de les finances ètiques en l’àmbit socioeconòmic català i espanyol.

Al mateix temps informa sobre les entitats del sistema financer ètic en l’àmbit nacional i internacional i les dona a conèixer a la societat civil i a d’altres entitats financeres. L’objectiu és fomentar els intercanvis entre els diferents actors del sistema financer ètic i solidari de l’Estat i valorar el seu impacte sobre l’àmbit socioeconòmic.

L’Observatori és promogut i coordinat per FETS que, des de la seva creació l’any 1999, treballa per donar visibilitat a les finances ètiques, demostrant que és un fet que va més enllà d’una idea o d’un etern projecte i que és quelcom tangible i real.

El segell EthSI va néixer amb el compromís de promoure les assegurances ètiques i les bones pràctiques existents en el mercat assegurador.

L’any 2008, l’Observatori de les Finances Ètiques va desenvolupar una certificació pel sector assegurador amb la idea de poder garantir unes pràctiques ètiques, tant en la gestió de les entitats com en els productes que les companyies oferien.

Per fer-ho, es va crear l’any 2008 un Comitè Avaluador encarregat de certificar aquestes pràctiques ètiques i, des de llavors, ha anat desenvolupant una metodologia i uns criteris d’avaluació propis. El juny del 2009 va tenir lloc la primera reunió per avaluar l’atorgament de la certificació EthSI a entitats.