Coneix les entitats registrades: Mussap

Quan es va crear l’entitat?

Mussap neix el 1932 a Barcelona com a mútua d’accidents del treball del món de la pagesia, fruit de la llei que va aprovar el ministeri de treball que obligava a tenir aquesta cobertura.

A mitjans dels anys 60 a conseqüència de la creació de la Seguretat Social, l’entitat es va veure obligada a separar-se en dues entitats, una com a mútua d’accidents del treball i l’altra com a mútua d’assegurances generals.

Amb els anys l’evolució ha sigut constant, esdevenint en aquest moment  una Mútua d’Assegurances i Reassegurances que comercialitza un gran ventall de productes asseguradors, donant servei a tot Catalunya i una part important de la resta de l’Estat.

Actualment compta amb uns 65.000 mutualistes, i unes 80.000 assegurances en vigor.

En quins territoris opera? 

Mussap és una entitat catalana, i el seu primer creixement es va fer a Catalunya donant servei en aquest moment  a tot el territori a través de la seva xarxa d’agents i corredors i el canal d’atenció directa. A partir de 2002, va començar a treballar amb agents i corredors d’altres zones de l’Estat, com Aragó, Comunitat Valenciana, Illes balears, Navarra, País Basc, Galícia … amb la qual cosa en aquest moment dona servei a una gran part de l’Estat espanyol.

En quins àmbits està especialitzada?

Mussap comercialitza pràcticament tots els productes asseguradors No Vida, amb algunes excepcions com assegurances de salut, o alguns altres més tècnics.

Comercialitza assegurances d’automòbils, llar, lloguer, comunitats, comerç, accidents personals, industrials, agropecuàries, responsabilitat civil, mascota, instruments musicals, bicicleta, patinet elèctric, embarcacions de lleure, caravana, caça, pesca, i en molt poc temps també assegurances de decessos i d’assistència en viatge fruit de la recent absorció de la Mútua Previsora Agroindustrial especialitzada en assegurances personals que fins ara formava part del grup, i ara ha estat absorbida per Mussap.

Com vàreu conèixer el segell EthSI? 

A través de la Corredoria Arç cooperativa amb la que fa anys que col·laborem

Per què vàreu decidir començar el procés de registre?

Perquè ho vam trobar molt interessant i perquè els nostres valors i principis com a Mútua, van molt alineats amb els principis del EthSI: servei als mutualistes, transparència, solidaritat, bones pràctiques, no discriminació, inversions ètiques i sostenibles…

Considereu que els vostres mutualistes valoren els criteris ètics a l’hora d’escollir la vostra entitat?

Sí, en els darrers anys i de manera creixent hem detectat que cada vegada més les persones que s’interessen per la nostra entitat una de les preguntes que ens fan té relació amb si som una entitat amb pràctiques ètiques, no discriminatòries, sostenible … 

Quin és el principal repte que afronteu aquest 2024?

Aquest 2024 continuarem desenvolupant el nostre Pla de Sostenibilitat que ja vam presentar a la DGSFP  l’any 2022, ampliant-lo a tots els àmbits d’acord amb els ODS de l’agenda 2030.

També acabarem d’implementar i desenvolupar el Pla de Benestar Corporatiu.

Continuarem millorant la nostra Política d’Inversions, que actualment i segons l’Informe de sostenibilitat ASG té una puntuació a 31/12/2023, molt bona, essent d’un 68%.

Comparteix aquesta noticia a les teves xarxes socials