Coneix les entitats registrades: Mutua Levante

Quan es va crear l’entitat?

Mutua Levante va néixer el 1933 com a mútua patronal contra accidents de treball amb la denominació Mutualitat de Levante. El 1966 es va independitzar de la mútua patronal passant a operar amb assegurances generals, especialment en l’assegurança d’automòbils que n’era el principal actiu. L’any 2020 l’entitat va canviar la seva denominació històrica, Mutualidad de Levante e.s.p.f, per l’actual, Mutua Levante, Mutua de Seguros per adaptar-se a la normativa vigent.


En quins territoris opera?

Mutua Levante és una empresa del territori que opera principalment a la Comunitat Valenciana.


En quins àmbits està especialitzada?


Mutua Levante disposa d’una àmplia varietat de productes que satisfan totes les necessitats dels seus mutualistes, destacant, pel seu èxit, les assegurances d’automòbils i llar. També disposa d’un important catàleg de productes sostenibles i d’altres especialment dedicats a col·lectius vulnerables.


La comercialització d’assegurances es duu a terme principalment a través de mediadors, encara que també es fa venda directa a través de les oficinals comercials i de la web: www.mutualevante.com


Com vàreu conèixer el segell EthSI?
Durant la inauguració de la nostra nova delegació a València (Mestre Racional, 3) el llavors director general d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, José Vicente Soler Gironés, va destacar els beneficis que les empreses adoptin pràctiques sostenibles, va esmentar que s’estaven duent a terme jornades sobre el segell EthSI a València, vam assistir i així va ser com vam tenir el primer contacte amb Sergi Salavert, coordinador del segell.


Per què vàreu decidir començar el procés de registre?


Perquè érem una empresa EthSI sense saber-ho. És a dir, portàvem a l’ADN de Mutua Levante molts principis ètics, d’igualtat, sostenibilitat i responsabilitat social. En revisar els requisits per a l’obtenció del segell us vam adonar que ja havíem recorregut un llarg camí i que ens faltava certificar-lo Un exemple de la nostra responsabilitat social és la Fundació Mutua Levante que, des del 2016, duu a terme nombroses accions socials i culturals.


Considereu que els vostres mutualistes valoren els criteris ètics a l’hora d’escollir la vostra entitat?


Sí, la sostenibilitat i la responsabilitat social són aspectes cada cop més valorats pels clientes, i des dels nostres òrgans de govern estem compromesos a oferir productes i serveis que reflecteixin aquests valors ètics. I sobretot perquè contribueixin a enfortir la confiança i la relació a llarg termini amb els nostres mutualistes.


Quin és el principal repte que afronteu aquest 2024?


Un dels principals desafiaments aquest 2024 és abordar de manera eficaç les demandes i expectatives dels mutualistes i del mercat assegurador en general. Això implica romandre a l’avantguarda en termes de sostenibilitat i millorar els nostres registres d’empremta de carboni. A més, estem enfocats a enfortir la nostra posició com a entitat ètica i responsable, cosa que inclou seguir avançant a través del nostre comitè ètic.

Comparteix aquesta noticia a les teves xarxes socials