Balanç de l’any 2023, les assegurances ètiques segueixen apostant pel segell EthSI

Les assegurances ètiques i solidàries van refermant any rere any la seva presència a la nostra societat i ens permet consolidar les opcions de consum responsable en l’àmbit de les finances ètiques. Actualment, el segell EthSI compta amb 10 entitats registrades després de la incorporació l’any 2023 de 3 noves entitats: la corredoria amb seu social en Palència Asegurados Solidarios, la mútua d’assegurances amb seu a Barcelona Mussap i la mútua amb seu a Alcoy, Mutua Levante. Aquestes tres entitats se sumen les companyies d’assegurances Seguros Lagun Aro i Reale Seguros; a les mutualitats de previsió social Mutuacat i Previsora General; i a les corredories Arç Cooperativa, Seryes i Social Partners.

Aquest any ha deixat d’estar certificat el Grup ACM Espanya, representat per Atlantis i Agrupació, després de ser adquirides pel grup AXA. Inicialment, AXA no ha mostrat interès a registrar-se al segell.

Si ens fixem en les dades de l’actual Baròmetre de les Finances Ètiques que també analitza el sector assegurador ètic i solidari a l’estat espanyol, el passat any 2022, les assegurances ètiques van gestionar un volum de primes de 1.222.765.220 euros, fet que suposa un 1,8% del volum de primes total a Espanya. A més, el volum total de les inversions de les assegurances ètiques es va aproximar als 2.030 milions d’euros.

 

Comparteix aquesta noticia a les teves xarxes socials